Over de BeleefAcademie

De BeleefAcademie is een initiatief van vier ervaren vrouwelijke ondernemers die hun krachten gebundeld hebben om zich in te zetten de Verbinding tussen partners/ouders en die tussen hen en hun kinderen te bevorderen, te bekrachtigen of opnieuw te beleven. Het gaat om de verbinding van ieder met zichzelf en van daaruit met de ander. Deze verbinding is de basis voor levensgeluk. Wij willen bijdragen om deze verbinding te optimaliseren met onze kennis en onze levens- en werkervaring. Hiervoor organiseren wij deze zomer de BeleefDagen.

www.beleefacademie.nl

Tevens werkt Bianca Goes van Geboorteverhaal regelmatig samen met Lida Hopman van IJslanderkracht en Mariëlle Valenteijn van Fit bij Valenteijn.

Door samen te werken bundelen we onze krachten, kennis en energie met als resultaat een mooie combinatie van trainingen en cursussen.

Welke trainingen bieden wij aan:

  • Bewustzijn op jouw energiebalans.  Een training in de natuur waarbij we gebruik maken van de oude kennis van de Inca’s om onze energie op te laden en er meer bewust van te worden. Tijdens het paardenspiegelen in de middag ontdek je jouw energielaagjes en krijg je meer inzicht in waar de energie weg “lekt”. De training duurt een dag en wordt verzorgt door Lida Hopman en Bianca Goes
  • Sensitiviteit als kracht. Deze training is naast zeer informatief op het gebied van Hoog Sensitiviteit ook een training van voelen en ervaren. De mix maakt dat kennis en inzicht zich gelijk ontwikkelen. We maken gebruik van de natuur en de paarden om deze inzichten te verkrijgen. De training duurt een dag en wordt verzorgt door Lida Hopman en Bianca Goes.
  • Stilte dag paard en natuur. Deze dag biedt veel mogelijkheden voor het ervaren van rust en tot jezelf komen. In de ochtend zijn we in het duin en genieten we van de natuur in combinatie met opdrachten die ons helpen een vraag of wens uit te puzzelen. In de middag zijn we in stilte bij de paarden, een bijzondere ervaring wat zij met jouw delen. Deze training wordt verzorgt door Lida Hopman en Bianca Goes.
  • Ontspannen omgaan met paarden. De cursusmiddag is erop gericht te ontspannen voordat je op je paard stapt. Door relaxcersise oefeningen verzorgt door Mariëlle Valenteijn waarbij je stretch oefeningen en mindfullness oefeningen leert te gebruiken kun je thuis verder aan de slag. Lida Hopman leert je handige ontspanningsoefeningen bij je paard zodat je kunt onthaasten voor je opstapt. Een lekkere ontspannen middag.
  • Een fittere jij te paard! Oefeningen op de grond voor een betere balans en ontwikkelen van een stabiele bodycore. Te paard werk je aan verschillende balans oefeningen voor paard en ruiter. Bij beide onderdelen ligt de focus op ontwikkeling en het goed uitvoeren van de oefeningen zodat je ook thuis aan de slag kunt. De training wordt verzorgt door Lida Hopman en Mariëlle Valenteijn.
  • Voor bedrijven hebben wij de training “Energiek in Balans” ontwikkeld. Tijdens deze training die uit 8 dagdelen bestaat werken wij van buiten naar binnen naar je gevoel en van daaruit in contact met de ander. Je ontdekt je blokkades en  mogelijkheden, je leert je energie te bewaken en opladen en de waarde van bewegen en voeding in je dagelijks leven. De training wordt verzorgt door Bianca Goes, Lida Hopman en Mariëlle Valenteijn.

Voor meer informatie over datum, prijzen ,mogelijkheden of een training op maat voor uw bedrijf of vereniging  kunt u

 contact →

contact opnemen met Bianca Goes (06- 39466927)

Teamtrainingen 
Verzorgd door Lida Hopman en Bianca Goes
De trainingen worden ervaren als bijzonder waardevol door de combinatie met het paardenspiegelen.  Wij verzorgen een dagprogramma waarin de vraag van het team centraal staat maar waarbij ook gekeken wordt naar de persoonlijke kracht van de deelnemers.
Het thema veilig delen staat centraal en bewaken wij gedurende de training.  De training maken wij op maat voor ieder team.
Tijdens de trainingen maken we gebruik van het duingebied om even los te komen van de dagelijkse dingen. De ervaring leert dat men letterlijk wat meer open gaat staan voor zichzelf en elkaar. De verdieping die hierdoor ontstaat begeleiden wij en gebruiken dit tijdens het paarden spiegelen. Ook dit onderdeel zorgt voor meer verdieping en inzicht in eigen kunnen. Hiernaast geeft het ook meer inzicht in mogelijkheden voor het ontstaan van een energievolle samenwerking met elkaar.
Regelmatig reflecteren wij tijdens de training de inzichten en worden deze gedeeld binnen het team.
De dag sluiten we af met een teamopdracht die alle inzichten en wensen met elkaar verbind.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lida Hopman van IJslanderkracht info@ijslanderkracht.nl of Bianca Goes (o6-39466927)
Enkele ervaringen van teams
De start van deze dag was al super: het was mooi weer, de zon liet zich meerdere malen zien en er stond een aangenaam briesje. Daarnaast ging ik als positief mens deze dag al heel vrolijk in. Ik had nog nooit gehoord van paardenspiegelen, maar ik liet het gewoon over mij heen komen. Ik vond het daarentegen wel heel erg goed van de dames dat we vooraf met elkaar wat randvoorwaarden afspraken. Vertrouwen en veiligheid is onontbeerlijk voor een teamdag en beiden werden met deze randvoorwaarden gecreëerd.
 
We startten tussen de duinen en voor ik het wist wandelde ik in een bosrijk gebied. Door al mijn vrolijkheid was ik ook een beetje hyper. De meditatieve wandeling maakte dat ik tot rust kwam, iets waar ik tot de dag van vandaag nog steeds iets aan heb als ik weer eens onrustig ben.
Aan het einde van de wandeling stond ons nog een mooie opdracht te wachten. Bijzonder hoe je door een natuurlijk voorwerp je collega’s toch beter leert kennen.
 
Na een kop thee met wat lekkers was het tijd voor het echte werk: het paardenspiegelen. We startten als team. Wat bracht dit een hoop inzichten! Ik heb tijdens het spiegelen als team niet alleen meer geleerd over mijzelf, maar ook wat mijn gedrag voor invloed kan hebben op het team. Daarentegen heb ik ook heel duidelijk kunnen zien wat het gedrag van mijn teamleden met mij en met het team doet. Het meest waardevolle vond ik onze conclusie als team zijnde: we hebben als team een gemene deler die ons als team met elkaar verbindt. Ik merk tot op de dag van vandaag dat we daar op voortborduren en hier kracht uit halen. We opereren nu ook steeds meer als team en hebben dankzij deze dag ook handvatten gekregen hoe dit te doen.
 
Na een overheerlijke lunch gingen we individueel aan de slag. Voor mij persoonlijk was dit een zeer bijzondere ervaring. Ik heb tijdens het individueel spiegelen ontzettend veel gevoeld, maar belangrijker nog: bepaalde zaken vielen voor mij op hun plaats. Ik heb het als zeer bijzonder ervaren dat je een bak in loopt, waarna de kudde paarden ervoor zorgt dat je wordt voorzien van het geschikte paard. Zelf ben ik heel open en ik heb mijn emoties dan ook gewoon de vrije loop gelaten. De dames speelden hier heel goed op in, zodat ik het ook echt goed kon afsluiten. Daarnaast heb ik ook de gehele dag veel steun gevoeld van het team.
 
De dag werd afgesloten met een evaluatie. Ook dit vond ik heel waardevol.
 

Al met al een onvergetelijke ervaring!

Ik vond teambuilding een prima idee, maar ik zag de gekozen methode absoluut niet zitten. Zweverige onzin was nog de meest gunstige benaming die ik in mijn hoofd had. Met flinke tegenzin melde ik mij dan ook in de duinen voor het begin van de Paardenspiegel. Maar wat een fantastische dag is het geworden!
Het was fijn om als team even weg te zijn uit de hectiek van alle dag. Lekker in de buitenlucht bezig te zijn,  terwijl we ondertussen werden voorzien van uitstekend eten en drinken. Aan het eind van de dag had ik meer inzicht in mezelf, in de anderen en vooral in ons team. Hoewel sommige zaken vooraf al eens ter sprake gekomen waren tijdens bijvoorbeeld een teamoverleg, was het Paardenspiegelen blijkbaar nodig om ons er van te doordringen dat we allemaal op onze eigen manier met dezelfde team-issues worstelen. Dit inzicht heeft ons als team dichter bij elkaar gebracht. De energie die ons dit gebracht heeft, gebruiken we nu om onze uitdagingen voortvarend op te pakken en gezamenlijk op te lossen.

Aankondiging boek (verwacht najaar 2023)!

Sensitief Zwangerschap en Opvoeden van 0-4 jaar

”Sensitiviteit als sleutel tot een liefdevolle verbinding!’ 

Bianca Goes en Henriette Maas (eigenaresse van Pachamam; een praktijk voor Integratieve Therapie en auteur van het boek: Ik hou van mij en ook van jou en Pubers en Jongvolwassenen; als ze maar gelukkig worden. Voor meer informatie, kunt u haar website bezoeken: https://www.pacha-mama.nl/)