Bianca Goes

Studie en werkervaring

Voorstellen:

Mijn naam is Bianca Goes (1971). Afkomstig uit een gezin met een bezield ondernemer, een sensitieve moeder en een oudere broer draag ik dierbare herinneringen en heb ik veel geleerd over het menselijk domein. Inmiddels ben ik 16 jaar getrouwd met Ralph. Samen zijn wij ouders van twee zoons en een dochter: Levy, Ravi en Inti.

Vanuit behoefte aan verdieping en mijn nieuwsgierigheid naar het mysterie van het leven, maakte ik een reis langs diverse opleidingen. Tegelijkertijd wilde ik mijn ‘innerlijke universum’ onderzoeken. Ik ben dankbaar voor de opgedane ervaringen, verkregen inzichten, inspiratie en de (levens)lessen die ik mocht leren met en van ieder op mijn pad.

Relevant werk en studie

Ik werkte als groepsleidster op een leefgroep in een ortho-pedagogisch centrum. Daarna reisden Ralph en ik in 2000 naar Peru. Deze reis; een intense ervaring, bracht mij een versnelling op persoonlijke en spiritueel vlak.

Daarna ben ik gaan werken bij Bureau Jeugdzorg als Ambulant Maatschappelijk Werker. Om vervolgens als Casemanager (Maatschappelijk Werk functie)) te werken in de sector Welzijn . Daar begeleidde ik mensen met multi-complexe problematieken. Dit heb ik vijf jaar met veel passie gedaan, totdat ik met volledige toewijding bij onze kinderen wilde zijn.

Ik ging mezelf verdiepen in onder meer: bewustzijnswerk, wereldtradities, menswetenschap, spiritualiteit, bewust-ouderschap, (hoog)sensitiviteit, en pre- en perinatale psychologie. Om mijn therapeutische talent te voeden heb ik de opleiding tot Energetisch Kindertherapeut, Regressietherapeut en Internationale genezersopleiding gevolgd en behaald bij Opleidingscentrum Mirre in Drenthe.

Na het behalen van de opleidingen was ik betrokken bij het Opleidingscentrum (2006 tot begin 2013). Met veel liefde begeleidde ik bij de 2-jarige kinder- en jeugdbegeleidersopleiding en gaf ik supervisie aan begeleiders in opleiding en tijdens de gezinsweken.

Nadat ik een periode fulltime moederschap met studeren had gecombineerd, ontstond er ruimte om te werken in een Medisch Kindertehuis, als Gezinsbehandelaar (2008). Wat mij destijds opviel was de hoeveelheid problemen die een samenhang leken te hebben met de hechtingsproblemen, waar relatief weinig methodiek voor ontwikkeld was. Dit inzicht ging samen met het verlangen om kennis van de pre- en perinatale psychologie te integreren in het psychosociale werkveld. Ik volgde een collegereeks aan de UVA (wetenschappers over opvoeden), verdiepte me in de pre- en perinatale psychologie en volgde diverse pioniers. Ik behaalde de  HBO medische basiskennis (volgens de Plato-eisen), en rondde de 4-jarige HBO opleiding tot Psychosociaal Therapeut, Coach en Counselor succesvol af. Mijn scriptie ging over: ‘Wat is de toegevoegde waarde van de pre- en perinatale psychologie voor het  psychosociaal werkveld’ en heeft als titel: ‘Wat is jouw geboorteverhaal?’.

Ik heb EMDR gevolgd bij de BiVT; hiervoor volg ik supervisie. Sinds begin 2014 ben ik ook geregistreerd als Hechtingstherapeut. Inmiddels ben ik in het bezit van het certificaat PSBK en ben ik geregistreerd als registertherapeut bij de RBCZ. In 2016 heb ik de jaartraining Pre- en perinatale psychologie bij Rien Verdult afgerond. Inmiddels heb ik het diploma Basistraining Focus op Hechting, van Paulien Kuipers behaald en volg ik de Integratieve Babytherapie bij Matthew Appleton. Tot slot ben ik lid van de APPPAH (The Association For Prenatal And Perinatal Psychology And Health).

Ritme van mijn hart en ziel

Sinds 09-09-09 ben ik gevestigd als zelfstandig therapeut en bezielster van PRESENSES en GEBOORTEVERHAAL. In mijn werk komen liefde voor mijn werk, sensitiviteit, vrijheid, creativiteit, intuïtie, wijsheid, en veel kennis samen. Beoefening van meditatie, genieten en mindful leven helpen mij om mijn cliënten in presentie te begeleiden. Door (zelf)studie heb ik ervaring en kennis opgedaan in: oosterse en westerse psychologische, spirituele tradities en heb ik me verdiept in oeroude geneeswijzen. Vanuit mijn ervaring heb ik niet alleen gezocht naar een synthese, maar naar iets wat ruimte creëerde voor een vernieuwde werkwijze die authentiek is en past in deze tijd. Werken vanuit het ritme van mijn hart, met aandacht en bezieling.

 

Hartelijke groet,
Bianca Goes*